De ideale schutting voor in je tuin!

De ideale schutting voor in je tuin!

31 mei 2022 0 Door Swen

Wil je een mooie schutting aanschaffen op bijvoorbeeld hillhouttuinhout.nl? Zoals een douglas schutting? Dan is dit artikel voor jou! We leggen hieronder uit wat een schutting precies is, waarom je er één zou willen hebben en hoe je hem plaatst. Daarnaast vertellen we ook iets over de douglas schutting, die steeds populairder wordt.

Constructie rondom je tuin 

Een schutting is een constructie die je rondom je tuin kunt plaatsen. Je hebt allerlei soorten en maten, dus er is altijd wel eentje die precies bij jouw tuin past. Je hebt houten schuttingen, kunststof schuttingen en ga zo maar door.

Waarom een schutting?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon geen schutting om je tuin te plaatsen. Maar waarom zou je dat doen? Een schutting is namelijk heel erg handig! Zo heb je bijvoorbeeld privacy in je tuin en hoef je je niet constant aan de buitenwereld te vertonen. Ook is een schutting ideaal om dieren buiten je tuin te houden. Heb jij last van vogels die in je tuin poepen? Of katten die steeds in jouw border graven? Plaats dan snel een schutting en je hebt hier geen last meer van!

Een schutting is ook gewoon heel erg mooi. Het zorgt voor sfeer in je tuin en maakt het geheel af. Je tuin is namelijk niet compleet zonder schutting!

De douglas schutting

Een douglas schutting is een houten schutting die gemaakt is van de douglas boom. Deze boom komt voornamelijk voor in Europa, maar wordt steeds vaker geïmporteerd uit andere continenten.

De douglas boom is een stevige boom, waardoor de schutting ook heel erg sterk is. Deze schutting kan dus tegen een stootje! Daarnaast is het hout van de douglas boom ook nog eens heel erg mooi. Het heeft namelijk een mooie, donkere kleur en dat maakt de schutting extra sfeervol.

Eenvoudig te plaatsen

Hoe plaats je een schutting? Je denkt misschien dat het lastig is om zelf een schutting te plaatsen, maar dat is helemaal niet zo! Er zijn speciale schuttingplaatjes die je makkelijk in elkaar klikt. Daarnaast worden er ook steeds meer complete schuttingpakketten verkocht, waardoor je alles in één keer aanschaft.

Plaatsing van een schutting:

-Zoek een plek voor de schutting in je tuin. Houd hierbij rekening met eventuele beplanting en obstakels.

-Boren of graven? Je moet nu een keuze maken. Wil je de schutting vastzetten met palen? Dan moet je gaten boren en de palen in de grond zetten. Of wil je de schutting graven? Dan moet je een greppel graven waarin je de schutting plaatst.

-Kies het type bevestiging. Er zijn speciale clips of schroeven die je kunt gebruiken om de plankjes aan elkaar te bevestigen.

-Bevestig het bovenste latje. Dit is vaak een iets dikker Latje waarmee je de schutting extra stevig maakt.

-Plaats de latten. Dit zijn de horizontale plankjes die je over de verticale plankjes plaatst. Zorg ervoor dat ze mooi gelijk hangen!

-Klaar! Je schutting is nu klaar voor gebruik!

Als je een schutting wilt aanschaffen is een douglas schutting dus een perfecte keuze!